Hjelp oss å hjelpe!

Vi i Eco-Nor ønsker at deler av våre inntekter skal gå til skape en bedre hver dag for andre mennesker.

Vi synes at Superselma-prosjektet er et godt prosjekt som har som formål å skape smil og glede for barn som trenger styrke og utholdenhet i kampen om overlevelse.

Vi har derfor startet et samarbeid med Superselma og din bedrift kan være med på å bidra.

 

LYSGLIMT til kreftsyke barn

Superselma-prosjektet er Støtteforeningen for Kreftrammede sitt barneprosjekt som er en frivillig, uavhengig og landsdekkende organisasjon. Superselma jobber for å skape "lysglimt", kunnskap og håp for kreftsaken.

Hver uke mottar Superselma henvendelser og søknader fra noen som trenger et "LYSGLIMT" mens de er under behandling for kreft og har tøffe perioder over lengre tid. Superselma strekker seg veldig langt for å gjøre det lille ekstra og skreddersy deres hjelp for å ta vare på barn og familien som er rammet av kreft. Superselma samarbeider også tett med helsepersonell og bidrar med midler til kompetanse og samarbeider med om flere større prosjekter. Blant annet avansert hjemmesykehus for barn.

Superselma er opptatt av:

 • Tett dialog med familien for å hjelpe på beste måte
 • Ta vare på foreldrene og søsken
 • At veien for å få hjelp er kort. Vi tar avgjørelser fortløpende
 • Møte foreldrene og barna i den situasjonen de befinner seg i der og da med respekt, forståelse og ydmykhet.
 • Gi bedre kompetanse til helsepersonell

 

Om Støtteforerningen for Kreftrammede - Super Selma

Støtteforeningen for Kreftrammede arbeider for å gi Lysglimt, kunnskap og håp for kreftsaken.
Superselma-prosjektet er foreningens barneprosjekt.

Organisasjonens hovedoppgave er å bidra kreftsaken på en helhetlig måte der både pasienten, pårørende og helsepersonell står i fokus.

Andre måter å støtte på:

 • Kontonummer: 9858.05.13255
 • VIPPS til 77762
 • SMS: LYSGLIMT 200 til 2377 (eller bytt beløp).

Din hjelp nytter!

Alle beløp er kjærkomment og vil umiddelbart bidra til følgende "LYSGLIMT":

 • Kinobilletter, restaurantbesøk, dagsturer for å få et avbrekk fra å sitte på sykehuset hele dagen.
 • Bamser, premier, leker, aktiviteter barna kan glede seg over i lange dager på sykehus.
 • Lekestativ, sandkasser og ute-dukkehus  til barn som grunnet lavt immunforsvar ikke kan delta i barnehage/skole over tid pga smittefare. Disse har lange og krevende dager og det er lettere for foreldrene å la barn utfolde seg på hjemmebane.
 • Tre dagers drømmetur til Kristiansand Dyrepark med eksklusive opplevelser kun for oss. Dette er tiltak for hele familien slik at de skal kunne ta vare på familielivet.
 • Hjemmesykehus for barn på Ullevål og Ahus. Oppstart i Tønsberg og Skien.
 • Kompetanse på benmargstransplantasjon på barn som redder liv.

 

Når et barn får kreft

Når et barn får kreft  tar livet brått en ny vending. Barn med kreft har oftest behandlingstid på flere år og det er krevende å være oppi dette i så lang tid. Familiene blir ofte splittet. Søsken må også ivaretas og foreldrene trekkes mellom hjemmet og sykehuset.

Superselma  vet at smil og glede gir styrke og utholdenhet til å stå videre i kampen for overlevelse.

Av og til hender det at "lysglimtet" ikke rekker frem, noe som minner oss på hvor alvorlig denne sykdommen er! Da er det ekstra viktig å ta vare på pårørende.

 

Hvem får hjelp?

Superselma har tett dialog med barneavdelingene i hele landet og blir som oftest kontaktet av de. Enten om det er noe Superselma kan gjøre for hele avdelingen eller Superselma blir kontaktet der familiene faller litt utenom de vanlige rammene. Alle har forskjellige behov, ønsker og familiebilde, det kan være krevende diagnoser og sosialøkonomiske tilfeller som gjør at de trenger litt ekstra hjelp og oppmuntring i en vanskelig livssituasjon. Det er ikke alltid Superselma kan hjelpe alle, men Superselma prøver så godt det lar seg gjøre å tilpasse seg og strekke seglangt for å kunne hjelpe.

Alle kan kontakt Superselma direkte på postkasse@sfk.no

lagt til handlevogn